Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

Festival slovenskih LAS
Četrtek, 08 September 2016 09:18

V petek, 9. septembra in soboto 10. septembra 2016 bo na slovenski Obali potekal drugi Festival slovenskih LAS, ki bo zbral 120 udeležencev iz 7 evropskih držav. Na njem bo seveda sodeloval tudi naš LAS med Snežnikom in Nanosom. V petek, na strokovnem delu festivala v Marezigah, bodo sodelovali trije udeleženci, v soboto, v na promocijskem dogodku vTaverni pa bomo imeli postavljeno stojnico LAS, kjer se bomo predstavili z našimi aktivnostmi. Na stojnici bomo sodelovali člani Kmetijskega krožka in Tamara Urbančič, predstavniki Turističnega društva Pivka in Parka vojaške zgodovine, predstavili pa bomo tudi ponudnika na Festivalu Brkinske sadne ceste - sadjarja Antona Biščaka z Buj. Kdor bo v soboto v Kopru, je vabljen k obisku, prav tako pa ste še vedno vabljeni k obisku naše društvene prodajalne na lokalni tržnici Mikoza. Vsako soboto.

Program Festivala v slovenskem in angleškem jeziku.

 
Potrjen LAS med Snežnikom in Nanosom
Ponedeljek, 22 Avgust 2016 07:57

Vse partnerje Lokalne akcijske skupine med Snežnikom in Nanosom ter zainteresirano javnost obveščamo, da smo z Odločbo MKGP z dne 18.8.2016 pridobili potrjeni status Lokalne akcijske skupine.

Potrditev LAS pomeni, da imamo pravico do koriščenja skupno 1.769.560,00 € sredstev iz kmetisjkega in regionalnega sklada za sofinanciranje projektov lokalnega razvoja na področju občin Ilirska Bistrica, Pivka in Postojna v programskem obdobju 2014-2020. Zato bomo predvidoma v septembru objavili javni poziv za pridobitev projektov (operacij) iz Strategije lokalnega razvoja.

Ob uspešni pridobitvi statusa LAS se iskreno zahvaljujemo vsem, ki so na kakršen koli način sodelovali pri pripravi razvojne strategije, saj je bilo delo in vaše sodelovanje opravljano zelo dobro. Upamo, da bomo tako sodelovali še na naslednjih aktivnostih LAS in DRPSN.

 
Potrjena Strategija lokalnega razvoja
Sreda, 17 Avgust 2016 10:32

Z veseljem sporočamo, da smo pravkar dobili novico, da je bila na Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, kot prva v Sloveniji potrjena Strategija lokalnega razvoja našega LAS med Snežnikom in Nanosom. To potrdilo je končna odločitev pred izdajo Odločbe o potrditvi LAS, ki jo pričakujemo v naslednjih dneh in je osnova za nadaljevanje dela LAS.

Takoj po prejemu odločbe bomo sklicali sejo UO LAS in se dogovorili o naslednjih aktivnostih – objavi razpisa za sofinanciranje projektov iz SLR.

 
Več člankov...
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 6 od 119

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link