Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

Potrjena Strategija lokalnega razvoja
Sreda, 17 Avgust 2016 10:32

Z veseljem sporočamo, da smo pravkar dobili novico, da je bila na Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, kot prva v Sloveniji potrjena Strategija lokalnega razvoja našega LAS med Snežnikom in Nanosom. To potrdilo je končna odločitev pred izdajo Odločbe o potrditvi LAS, ki jo pričakujemo v naslednjih dneh in je osnova za nadaljevanje dela LAS.

Takoj po prejemu odločbe bomo sklicali sejo UO LAS in se dogovorili o naslednjih aktivnostih – objavi razpisa za sofinanciranje projektov iz SLR.

 
Lokalna tržnica Mikoza
Petek, 15 Julij 2016 07:25

V okviru Lokalne tržnice Mikoza v Ilirski Bistrici že nekaj časa deluje društvena prodajalna, ki ponuja izdelke naših članov. Dosedanje izkušnje kažejo, da je bila odločitev o skupni prodaji članov dobra, saj se je dvignila ponudba tržnice, poleg tega pa vedno več obiskovalcev oz. kupcev ugotavlja, da ponujamo dobre domače proizvode. Novost je prodaja Andrejčkovega medu (iz Kosez), med katerim najdemo akacijev, cvetlični in kostanjev med, še vedno pa lahko dobite kravji domači sir, odlično albuminsko skuto in še boljše jogurte Štefetove kmetije iz Petelinj. Za popestitev ponudbe pa imamo v prodaju tudi izdelke podjeta Profruit iz Ljubljane, ki nudi bio izdelke iz aronije, konoplje, lana, proso, ajde in pire. Tudi mazila iz aloe vere, kar lahko preverite na prodajnih spletnih straneh.

Na tržnici se to soboto 16.7.2016 predstavlja tudi sirarstvo Milko Kutin iz Kobarida s tolminskim sirom in ostalimi proizvodi. Vabljeni....

 
Sejem Kmetijska tržnica 2016
Petek, 08 Julij 2016 06:19

Letošnja dvodnevna sejemska prireditev "Kmetijska tržnica 2016" bo imela nosilno temo "Žita - od zrna do kruha" in bo potekala med 24. in 25. septembrom 2016 na standardni lokaciji ob OŠ Antona Žnideršiča v Ilirski Bistrici. Letos smo se odločil za temo, ki je na našem področju vedno bila zanimiva in nikoli preveč obdelana, zato želimo z strokovnim posvetom (grad Prem v petek 23.9.2016) in različnimi delavnicami, aktivnostmi in razstavami, vzpodbuditi razmišljanje, da se splača sejati žitarice tudi na našem področju. Seveda pa je s tem povezana tudi predelava in proizvodnja, zato bomo poskusili na sejemskem prostoru zbrati kar največ ponudnikov, ki se ukvarjajo z žiti od zrna do kruha.

Seveda sejem ne more biti brez razstavljavcev, zato vabimo vse, ki so želijo predstaviti na največjem regijskem sejmu, da pošljejo svoje prijave na naš mail, celotna prijavna dokumentacija pa je dostopna tukaj (vabilo na KT za ponudnike, prijavnica), podroben program KT pa je še v pripravi in ga objavimo takoj, ko bo zaključen.

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 8 od 120

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link