Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

Projekt WONET
Torek, 11 Oktober 2016 06:40

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom je v oktobru 2015 pričelo z izvajanjem evropskega projekta WONET v okviru programa Europe for citiziens. Projekt je bil v celoti namenjen ženskam in njihovi vključenosti v družbo, z različnimi partnerji iz Srbije, Hrvaške, Italije in Slovenije pa smo sodelovali na petih različnih aktivnostih. Med 22. in 25.10.2015 smo bili v Beogradu, kjer so udeleženke obravnavale temo  „Ženske in izobraževanje“, v začetku decembra 2015 je potekal seminar na temo „Ženske, politika in mediji“, v Dolini pri Trstu. V Postojni smo med 25. in 28.02.2016 organizirali seminar „Ženske, zaposlitev in socialna politika“, nato pa so se naše članice udeležile seminar na na otoku Hvaru - v  Jelsi, Hrvatska, kjer je bila obravnavana tema „Ženske in družinske pravice“. Zaključna konferenca projekta je bila med 12. in 14.06.2016 ponovno v Beogradu, kjer so bili predstavljeni rezultati in dosežki projekta vključno z razstavo na temo WONET.

Cilji projekta so bil: Prispevek krepitvi ženskih kapacitet za politično obravnavo družbenih problemov, s katerimi se srečujejo ženske in krepitev solidarnosti z mreženjem žensk na lokalnem in evropskem nivoju, ter povečanje sodelovanja žensk v identifikaciji in artikulaciji problemov v javnih politikah držav, ki so vključene v projekt. Ob zaključku projekta lahko potrdimo, da je projekt uspel.

V nadaljevanju je poročilo projekta v angleščini.

 

 
Na KT 2016 dejaven tudi Kmetijski krožek OŠ
Petek, 30 September 2016 11:34

Učenci Kmetijskega krožka OŠ Podgrad Na kmetijski tržnici v Ilirski Bistrici so se predstavili tudi učenci Kmetijskega krožka OŠ Kuteževo in OŠ Dragotina Ketteja. Na stojnici so imeli pridelke in izdelke, ki so jih pridelali v letošnjem letu, v nedeljo pa so izpeljali tudi srečelov. Z zbranimi prispevki si bodo sofinancirali več ekskurzij v letošnjem šolskem letu.  Učenci so bili do strank zelo vljudni in so dobili mnogo pohval. Na stojnici se je ustavil tudi župan Emil Rojc, pohvalil otroke in dal prispevek.

V soboto je bilo izvedeno tudi tekmovanje v pripravi zajtrka Zeleni kras. Tekmovanje je bilo izvedeno kot sodelovanje med ekipama kmetijskega krožka OŠ Dragotina Ketteja pod mentorstvom Tamare Urbančič in OŠ Antona Žnideršiča pod mentorstvom Vere Frank. Ekipi sta pritegnili veliko gledalcev predvsem med otroci, ki so kar med pripravljanjem zajtrka poskušali dobrote. Ekipa OŠ Antona Žnideršiča je pripravila pomarančno mleko, sirni namaz z drobnjakom ter šmoren s slivovo marmelado. OŠ Dragotina Ketteja pa belo ječmenovo  kavo, na domač kruh namazano maslo in slivovo marmelado, ki so jo skuhali učenci kmetijskega krožka. Seveda sta ekipi in gledalci poizkusili pripravljene jedi in bili zadovoljni.

20160924 091540 resized

20160924 152448 resized

 

 
Uspešno izvedena Kmetijska tržnica v Il.Bistrici
Petek, 30 September 2016 07:48

Pretekli vikend - 24. in 25.9.2016 je bila v Ilirski Bistrici tudi z našo soorganizacijo uspešno izvedena tradicionalna Kmetijska tržnica - dvodnevna sejemska prireditev, ki je privabila veliko obiskovalcev - nekaj manj kot pretekla leta, še vedno pa dovolj, da je bilo 92 razstavljavcev in ponudnikov zadovoljnih s predstavitvjo, promocijo in prodajo. Tudi idzivi obiskovalcev so zelo pozitivni in podpirajo naša prizadevanja po uspešni sejemski prireditvi. Naj se ob tem vsem skupaj zahvalimo za prispevek k uspešni izvedbi - tako obiskovalcem, ponudnikom in organizatorjem - vsak je dal svoj prispevek k prireditvi. Hvala.

V petek 23.9.2016 je v okviru tržnice potekala tudi okrogla miza na temo Žita na Bistriškem, ki je odprla kar precej vprašanj povezanih z uspešno pridelavo in predelavo žit na tem področju. Kritična razmišljanja in pobude za rešitev problemov so bile že naslednji dan posredovane državni sekretarki mag. Tanji Strniša, ki je dopoldne uradno odprla Kmetisjko tržnico, kasneje pa se je skupaj z županom Emilom Rojscem sestala s Civilno inicijativo kmetov in Društvom rejcev drobnice Trojica. Sestanek je bil zelo uspešen in udeleženci upajo, da se bodo dogovori tudi realizirali.

Fotografije s tržnice so objavljene na naši FB strani, kjer si jih lahko ogledate ter pregledate tudi odzive naših razstavljavcev in obiskovalcev....

 

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 8 od 122

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link