Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

Lokalna tržnica Mikoza v novi sezoni 2017
Sreda, 10 Maj 2017 08:22

Obveščamo vas, da bomo v soboto, 13. maja 2017 pričeli z novo sezono Lokalne tržnice Mikoza. Na tržnici se obeta nekaj sprememb, predvsem v smeri boljše ponudbe in pestrega dogajanja, kar bomo zagotavljali z delovanjem društvene prodajalne in rednimi tematskimi dnevi. To soboto je - DAN ŠPARGLJEV, kjer vam bomo poleg ponudbe odličnih bio špargljev Kmetije Kozlek predstavili še nekaj jedi iz špargljev.

V društveni prodajalni pa bomo ponudili proizvode naših članov, ki zagotavljajo odlično kvaliteto lokalnih proizvodov. Kravji sir, jogurte, skuto in ostale mlečne proizvode bo ponujala Kmetija Štefetovi iz Petelinj, ovčji sir bo iz Sirarne Stari grad Podgrad, domači krompir iz Kmetije Primc Velika Bukovica, šparglji in vrtnine iz Kmetije Kozlek Il.Bistrica, jabolčni sok, jabolćni kis in ostali proizvodi (slivovec, likerji, ipd) Kmetije Biščak iz Buj, dogovarjamo se še za ostalo ponudbo. Kot dodana ponudba pa bodo na voljo domači suhomesnati izdelki iz sosednje Hrvaške, katere lahko dobite tudi vsak četrtek na Lokalni tržnici Mikoza.

Vabljeni k obisku in nakupu - poleg gotovinskega ponujamo tudi možnost nakupa s karticami...

oglas LAS 13-05-17

 
Projekt PESCA - najboljši EU projekt v Primorsko notranjski regiji
Sreda, 10 Maj 2017 08:20

Danes smo prejeli novico, da je projekt PESCA, v katerem smo sodelovali kot eden izmed partnerjev, zmagal na glasovanju za najboljši EU projekt na področju Primorsko-notranjske statistične regiji. PESCA je bil projekt o vzgoji za zdravo prehrano, s katerim smo spodbujali potrošnjo lokalnih in tradicionalnih slovenskih ter italijanskih izdelkov v šolskih menzah. Zato smo PONOSNI, da smo sodelovali v izjemnem projektu in ZADOVOLJNI, da je bilo naše delo opaženo in nagrajeno. Čestitke vsem sodelujočim.....

 
Obvestilo o izboru operacij 1. poziv
Ponedeljek, 08 Maj 2017 06:31

O vlogah iz prvega razpisa (bilo jih je 21) je UO LAS dokončno odločal 27. marca in potrdil 16 operacij v skupni vrednosti 397.536,01 €.  Od prijavljenih so 4 prijavitelji odstopili, en projekt pa ni dosegel dovolj točk za ocenjevanje in je sedaj v pritožbenem postopku. UO LAS je že sprejel sklep, da se bo konec leta razpisal nov poziv za sofinanciranje operacij iz kmetijskega sklada, še prej pa se bo šlo v postopek spremembe Strategije lokalnega razvoja. Ta sprememba je potrebna zaradi pozne potrditve operacij in popravka določenih meril za ocenjevanje operacij, kar se je izkazalo v dosedanjem postopku odločanja o operacijah. Pregled potrjenih vlog je v dokumentu.


 

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 9 od 128

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link