Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

Objavljen program Kmetijske tržnice v Ilirski Bistrici
Petek, 16 September 2016 09:20

Danes je objavljen končni program Kmetijske tržnice v Ilirski Bistrici, ki bo potekala med 23. in 25.9.2016 na lokaciji pri osnovni šoli Antona Žnideršiča v Ilirski Bistrici. Podrobnosti so dosegljive tukaj, vsi vabljeni na sejem v Bistrici.....

kmetijska tv oglas - 2016-1

 
Promocija LAS med Snežnikom in Nanosom
Torek, 13 September 2016 05:56

Pretekli vikend se je LAS med Snežnikom in Nanosom udeležil Festivala slovenskih LAS v Kopru. Na strokovnem delu Festivala v petek v Marezigah so LAS predstavljali podpredsednik Boštjan Glažar (ki je sodeloval na delavnici Managment urbanih območij), strokovni vodja Aleš Zidar (delavnica turizem na podeželju) in članica upravnega odbora Eva Šabec (delavnica Narava, biosfera, zaščitena območja). Delo je bilo uspešno, zadovoljni smo tudi z odzivom potencialnih partnerjev, zelo zadovoljni pa z potekom Festivala, ki je odprl kar nekaj zanimivih tem in predstavil tudi visoke predstavnike EU združenj.

V soboto, 10.9.2016 pa smo se v Taverni v Kopru predstavili na promocijskem delu Festivala in to kar z dvema stojnicama - rdeča nit so bili uspešni projekti LAS in promocija novega LAS - novih načrtov, idejnih projektov in napoved prireditev v naši organizaciji. Na eni stojnici so bili člani in članice Kmetijskega krožka s mentorico Tamaro Urbančič, na drugi pa članice Turističnega društva Pivka z lokalnimi dobrotami in promocijo Kulinaričnega festivala Pivških presihajočih jezer, Festivala vojaške zgodovine in sejemske prireditve Kmetijska tržnica. Naše stojnice so bile med najbolj oboskanimi, saj smo s harmoniko in prikazom predenja volne na kolovratih opozorili na lokalne značilnosti naših krajev. Bilo je lepo, več fotografij pa dobite na FB profilu društva.

IMG 20160910 093001

IMG 20160910 114920

 
Festival slovenskih LAS
Četrtek, 08 September 2016 09:18

V petek, 9. septembra in soboto 10. septembra 2016 bo na slovenski Obali potekal drugi Festival slovenskih LAS, ki bo zbral 120 udeležencev iz 7 evropskih držav. Na njem bo seveda sodeloval tudi naš LAS med Snežnikom in Nanosom. V petek, na strokovnem delu festivala v Marezigah, bodo sodelovali trije udeleženci, v soboto, v na promocijskem dogodku vTaverni pa bomo imeli postavljeno stojnico LAS, kjer se bomo predstavili z našimi aktivnostmi. Na stojnici bomo sodelovali člani Kmetijskega krožka in Tamara Urbančič, predstavniki Turističnega društva Pivka in Parka vojaške zgodovine, predstavili pa bomo tudi ponudnika na Festivalu Brkinske sadne ceste - sadjarja Antona Biščaka z Buj. Kdor bo v soboto v Kopru, je vabljen k obisku, prav tako pa ste še vedno vabljeni k obisku naše društvene prodajalne na lokalni tržnici Mikoza. Vsako soboto.

Program Festivala v slovenskem in angleškem jeziku.

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 9 od 122

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link