Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

SODELOVALI NA FURMANSKEM PRAZNIKU V POSTOJNI
Ponedeljek, 14 Julij 2008 22:27

ImageZ predstavitveno stojnico smo se preteklo nedeljo, 13. julija 2008, sodelovali na tradicionalnem Furmaskem prazniku v Postojni. Naj se takoj na začetku zahvalimo organizatorju prireditve - TD Postojna (tudi našemu članu), da  so nam omogočili promocijo društva in nekaterih naših članov, ki so sodelovali na stojnici. Promocijska stojnica je sicer del priprav na projekt tržnice, s katerim želimo tudi na terenu ugotoviti dejansko stanje in pripravljenost za sodelovanje na tržnicah, izkoriščamo pa priložnost, da povabimo vse tiste, ki želijo ponuditi svoje izdelke na trgu, da se nam oglasijo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.   ali telefon 031 688 621.

Na stojnici so se predstavili Kmetija Bubec, Kmetija Sanabor, Danica Zeljkovič, Kmetija Kozlek in Marica Kaluža iz Narina. Zahvaljujemo se tudi Društvu kmečkih žena Narin, ki nam je prijazno odstopilo njihove stojnice. Sliko je posnel Milan Simčič.

 
SKLICAN 1. REDNI ZBOR ČLANSTVA
Četrtek, 10 Julij 2008 23:23

Danes je predsednica društva Cvetka Kernel sklicala 1. redni Zbor članstva društva, ki bo v petek, 18.7.2008 ob 17,00 uri v Novakovem mlinu ob reki Reki, pod vasjo Smrje v občini Il.Bistrica. Sklic Zbora članstva je nujen, ker je potrebno potrditi program dela društva za letošnje leto in opraviti redne aktivnosti zbora. Program se je pripravljal in usklajeval vse pomladanske mesece, razlog za pozno sprejemanje pa je predvsem v razpisu MKGP za določitev statusa delujoče Lokalne akcijske skupine, ki naj bi bil uradno podeljen naslednji teden. Pozivamo vse člane društva (in tiste, ki se želijo včlaniti), da se kljub poletnim počitnicam zbora zanesljivo udeležijo.

V povezavi si lahko ogledate vabilo na zbor in Program dela s finančnim načrtom za leto 2008.

 
IZPELJANA ČETRTA SEJA UO DRUŠTVA
Četrtek, 03 Julij 2008 19:46

V sredo, 2. julija 2008 je bila izpeljana 4. redna seja Upravnega odbora društva. Najbolj pomembna točka dnevnega reda je bila obravnava izvedbenih projektov Programa dela za leto 2008, ki so bili konec junija usklajeni z občinskimi vodstvi Il.Bistrice, Pivke in Postojne. Zaradi sistema sofinanciranja projektov in kratkega roka izvedbe letošnjega programa je bilo soglasje občin nujno za potrditev programa, ki so ga člani Upravnega odbora ocenili na podlagi kriterijev iz LRS ter potrdili. S tem so tudi izpolnjeni pogoji za sklic rednega Zbora članstva, ki bo v petek, 18. julija s pričetkom ob 17,00 v Novakovem mlinu pri Il.Bistrici. Sklic Zbora članstva v tem počitniškem času je nujen zaradi priprave za prijavo Programa dela MKGP, saj v kratkem pričakujemo od MKGP potrditev statusa delujoče Lokalne akcijske skupine. Vse člane društva že sedaj pozivamo, da se odzovejo vabilu na Zbor članstva, ki ga bodo dobili v začetku naslednjega tedna.

Na obisku v Portogruaru (I)
Image
Sicer pa smo v društvu kar aktivni. S predstavniki MKGP smo bili na študijskem obisku pri Lokalni akcijski skupini GAL Veneto Orientale v Portogruaru (I), kjer smo se seznanili z njihovo dejavnostjo in izkušnjami pri delu z LAS. Podrobno poročilo o obisku bo v kratkem objavljeno na teh spletnih straneh.

V juliju in avgustu se bodo naši člani lahko udeležili nekaterih prireditev, kjer bo postavljena predstavitvena (prodajna) stojnica. V nedeljo, 13. julija bomo prisotni na Furmanskem prazniku v Postojni, med 14. in 17. avgustom med slovenskimi zamejci v Nabrežini v Italiji, v soboto 23. avgusta se bomo predstavili v Kopru (Taverna - predstavitev mest), predvidoma 20. in 21. septembra pa bo potekala Kmetijska tržnica v Il.Bistrici. Vsi člani, ki želijo sodelovati na teh prireditvah, naj se čimprej oglasijo na naš mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali pokličite 031 688 621.
 
Več člankov...
<< Začetek < Prejšnja 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 Naslednja > Konec >>

Stran 118 od 124

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link