Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

IZPELJALI ŠTUDIJSKI OBISK 7.POLETNE AKADEMIJE
Četrtek, 28 Avgust 2008 23:56

Med 20. in 21. avgustom smo na našem področju organizirali dvodnevni študijski obisk udeležencev mednarodne Poletne akademije (7. Summer academy), ki je v tem tednu potekala v Želimjah pri Ljubljani. Na obisk pri našem LAS je prišlo 8 udeleženk, predvsem iz skadinavskih držav - Švedske, Finske ter seveda iz Slovenije. Prvi dan smo jim predstavili našo Lokalno akcijsko skupino, tuirstično vas Narin, Grad Prem in Posestvo Turn, prvi dan pa zaključili na Planinskem polju na domačiji - galeriji Nataše Prestor.

 Drugi dan smo se v Pivki seznanili s projektom Ekoregije in Centrom za obnovljive vire Slovenije (CEVEVO), nadaljevali pa na Mašunu s predstavitvijo gospodarjenja z gozdovi na področju Nature 2000 (Zavod za gozdove OE Postojna) in zaključno evalvacijo obiska. Podrobno poročilo in fotogalerija sledi...

avgust_091

 
PRAZNIK SV. ROKA V NABREŽINI
Četrtek, 28 Avgust 2008 23:40

Image
Del stojnic v Nabrežini
Mesec avgust je bil za nekatere naše člane izjemno naporen. Med 13.8. in 17.8.2008 smo namreč sodelovali na prazniku Sv. Roka, ki ga je organizirala občina Devin Nabrežina iz sosednje Italije. S svojimi stojnicami smo popestrili dogajanje in predstavitev Občine Il.Bistrica na tej prireditvi, ki je nedvomno zelo lepo uspela. Zadovoljni so bili tudi vsi naši razstavljalci, ki so ob dobri promociji tudi lepo prodajali, tako da je bila zaključna ocena sodelovanja v Nabrežini pozitivna.

S svojo ponudbo smo sodelovali tudi na predstavitvi mesta Il.Bistrica v Kopru, na prireditvi Mesto se predstavi, ki je potekala v soboto, 23.8.2008. Obeh prireditev so se udeležili naši člani iz občin Il.Bistrica in Pivka, pogrešali pa smo predstavnike postojnskih kmetovalcev. Že sedaj jih vabimo na naslednje prireditve, ki jih bo v naslednjem mesecu kar precej.

V nekaj dneh bo na voljo tudi fotogalerija s prireditve v Nabrežini....

 
AKTUALNE INFORMACIJE
Ponedeljek, 11 Avgust 2008 22:29

TA TEDEN SODELUJEMO NA PRAZNIKU SV.ROKA V NABREŽINI V ITALIJI

V sklopu predstavitve občine Il.Bistrica na občinskem prazniku pobratene občine Devin Nabrežina v Italiji, se bo naše društvo promocijsko predstavilo na stojnicah v okviru prireditve. Naši člani se bodo predstavili z svojimi proizvodi, s promocijo turističnih kmetij in društvenim delovanjem, ki bo popestrilo dogajanje na prazniku Sv. Roka, za samo društvo pa je pomembna seznanitev obiskovalcev in sodelujočih z našim delovanjem. O dogajanju, ki bo potekalo med 13.8. in 17.8.2008, vas bomo podrobneje seznanili po zaključku prireditve.

ŠTUDIJSKI OBISK UDELEŽENCEV POLETNE AKADEMIJE (EURACADEMY)

V naslednjem tednu (med 20.8. in 21.8.08) bo v naši organizaciji na področju delovanja naše Lokalne akcijske skupine potekal študijski obisk ene skupine udeležencev 7. Poletne akademije, ki bo v organizaciji mednarodnega združenja EURACADEMY iz Anten, potekala v Sloveniji. Udeležencem obiska bomo predstavili delovanje društva, nekaj primerov dobrih praks (Turistična vas Narin, Grad Prem, Posestvo Turn, Etnološka zbirka Planinsko polje, Center obnovljivih virov Pivka, Eko regija, upravljanje z gozdovi v zaščitenih območjih, itd). Za organizacijo obiska smo se odločili zaradi nosilne teme Poletne akademije - Razvoj podeželja na zaščitenih območjih in možnosti navezave stikov z mednarodnimi udeleženci v smislu pridobivanja morebitnih partnerjev za evrospke projekte.

Čeprav je obisk namenjem predvsem udeležencem Poletne akademije, vse člane društva vabimo k sodelovanju oziroma udeležbi na dogodku. Zainteresirani dobijo podrobnejše informacije preko našega maila Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

 
<< Začetek < Prejšnja 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 Naslednja > Konec >>

Stran 118 od 126

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link