Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

Pričela nova sezona lokalne tržnice v Ilirski Bistrici
Sreda, 11 Maj 2016 07:59

Preteklo soboto smo pričeli z novo prodajno sezono na lokalni tržnici Mikoza. Sodelovalo je pet ponudnikov, največ pozornosti pa je bilo namenjeno izmenjavi domačih semen, kjer so glavno besedo imeli učenci Kmetijskega krožka OŠ Dragotina Ketteja iz Il.Bistrice. Zabeležili smo tudi kar nekaj obiskovalcev, vsekakor pa želimo boljši obisk.

Zato v soboto, 14. maja 2016 na lokalni tržnici Mikoza v Ilirski Bistrici pripravljamo Dan špargljev. Predstavili se nam bodo domači pridelovalci špargljev, možno bo poizkusiti jedi iz špargljev (polenta s šparglji), pripravili smo tudi nekaj družabnega programa. Seveda vas čaka tudi redna ponudba tržnice med katero s to soboto ponovno štejemo pekovske in zeliščne proizvode Kmetije Hribar iz Kuteževega. Vabljeni k obisku…

LAS 14-05-16

 

 
Spremenjen Temeljni akt društva
Torek, 19 April 2016 13:55

V tem tednu smo z Upravne enote prejeli Odločbo o spremembi Temeljnega akta društva, na osnovi katerega sedaj lahko opravljamo tudi določene dejavnosti, ki jih prej ni bilo možno. Predvsem je pri tem pomembno, da lahko uradno izvajamo tudi upravljanje tržnice in prodajne aktivnosti na tržnici.

Ker želimo popestriti dogajanje na lokalni tržnici Mikoza v Ilirski Bistrici, smo si v Programu dela DRPSN zastavili tudi povezovanje in zagotavljanje ponudbe lokalnih proizvajalcev skozi aktivnosti našega društva. To konkretno pomeni, da bomo v naslednjih tednih začeli s prodajo proizvodov določenih proizvajalcev z našega področja v eni izmed prodajnih hišic na tržnici. Iz tega razloga iščemo:

-        Zainteresirane ponudnike, ki bi želeli, da opravljamo prodajo za njih (seveda morajo biti registrirani oz. imeti urejene papirje)

-        Zainteresirano osebo, ki bi v imenu društva ob sobotah izvajala prodajo (trgovca, ponudnika) in skrbela za funkcioniranje prodajne hišice in tržnice. Z izbrano osebo se bomo dogovorili o načinu plačila opravljenega dela, iščemo pa osebo z interesom po promociji lokalne ponudbe.

Vse zainteresirane prosim, da nam svojo predstavitev in interes izrazijo izključno po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , nadaljnji izbor pa bo potekal z osebnim pogovorom. Vaš interes pričakujemo do 27.4.2016.

 

 
SEMINAR PROJEKTA WONET na Hvaru
Petek, 15 April 2016 12:37

Med 14.4. in 17.4.2016 se delegacija članic društva udeležuje četrtega seminarja projekta WONET, ki ga izvajamo skupaj s desetimi drugimi partnerji iz štirih držav na temo ženske in družba. Tokratni seminar je namejen temi Ženske in družinske pravice in se dogaja v mestecu Vrboska na otoku Hvaru. O seminarju bomo seveda objavili poročilo, ta sedaj pa nekaj slikic, podrobnosti pa dobite na spletni strani projekta...

udeleženke Hvar

udeleženke Hvar1

plakat z slikami

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 10 od 120

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link