Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

Potrjen LAS med Snežnikom in Nanosom
Ponedeljek, 22 Avgust 2016 07:57

Vse partnerje Lokalne akcijske skupine med Snežnikom in Nanosom ter zainteresirano javnost obveščamo, da smo z Odločbo MKGP z dne 18.8.2016 pridobili potrjeni status Lokalne akcijske skupine.

Potrditev LAS pomeni, da imamo pravico do koriščenja skupno 1.769.560,00 € sredstev iz kmetisjkega in regionalnega sklada za sofinanciranje projektov lokalnega razvoja na področju občin Ilirska Bistrica, Pivka in Postojna v programskem obdobju 2014-2020. Zato bomo predvidoma v septembru objavili javni poziv za pridobitev projektov (operacij) iz Strategije lokalnega razvoja.

Ob uspešni pridobitvi statusa LAS se iskreno zahvaljujemo vsem, ki so na kakršen koli način sodelovali pri pripravi razvojne strategije, saj je bilo delo in vaše sodelovanje opravljano zelo dobro. Upamo, da bomo tako sodelovali še na naslednjih aktivnostih LAS in DRPSN.

 
Potrjena Strategija lokalnega razvoja
Sreda, 17 Avgust 2016 10:32

Z veseljem sporočamo, da smo pravkar dobili novico, da je bila na Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, kot prva v Sloveniji potrjena Strategija lokalnega razvoja našega LAS med Snežnikom in Nanosom. To potrdilo je končna odločitev pred izdajo Odločbe o potrditvi LAS, ki jo pričakujemo v naslednjih dneh in je osnova za nadaljevanje dela LAS.

Takoj po prejemu odločbe bomo sklicali sejo UO LAS in se dogovorili o naslednjih aktivnostih – objavi razpisa za sofinanciranje projektov iz SLR.

 
Lokalna tržnica Mikoza
Petek, 15 Julij 2016 07:25

V okviru Lokalne tržnice Mikoza v Ilirski Bistrici že nekaj časa deluje društvena prodajalna, ki ponuja izdelke naših članov. Dosedanje izkušnje kažejo, da je bila odločitev o skupni prodaji članov dobra, saj se je dvignila ponudba tržnice, poleg tega pa vedno več obiskovalcev oz. kupcev ugotavlja, da ponujamo dobre domače proizvode. Novost je prodaja Andrejčkovega medu (iz Kosez), med katerim najdemo akacijev, cvetlični in kostanjev med, še vedno pa lahko dobite kravji domači sir, odlično albuminsko skuto in še boljše jogurte Štefetove kmetije iz Petelinj. Za popestitev ponudbe pa imamo v prodaju tudi izdelke podjeta Profruit iz Ljubljane, ki nudi bio izdelke iz aronije, konoplje, lana, proso, ajde in pire. Tudi mazila iz aloe vere, kar lahko preverite na prodajnih spletnih straneh.

Na tržnici se to soboto 16.7.2016 predstavlja tudi sirarstvo Milko Kutin iz Kobarida s tolminskim sirom in ostalimi proizvodi. Vabljeni....

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 10 od 122

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link